5 ok, amiért érdemes egy fejvadásszal beszélni

2019-01-15 09:40:19

Álláskeresőként a legfontosabb célunk, hogy találjunk magunknak egy olyan munkát, ami lehető legjobban kielégíti a saját igényeinket, illetve mi is nagy mértékben hozzá tudunk járulni az adott cég sikereihez. 
Korábban már készítettünk egy VLOGot arról, hogy hogyan kell nekiállni az álláskeresésnek, amit ITT tudsz megnézni.

5 ok amiért keress fel egy munkaerő-közvetítő irodát!

1. Időt spórolunk!

Több helyen is olvashatjuk, hogy az álláskeresésre is úgy kell gondolni, mint egy munkára. Ez azt jelenti, hogy naponta 4-8 órát kellene folyamatosan állások után kutatni egészen addig, amíg meg nem találjuk a legmegfelelőbbet. 
Célszerű azonnal megkeresni egy munkaerő-közvetítő céget, hiszen egy ilyen cég több vállalattal kapcsolatban van és így rengeteg időt spórolhatunk.

2. Többrétű segítséget nyújt

Amellett, hogy több céghez is ki tudnak ajánlani az is fontos, hogy segítenek az önéletrajz elkészítésében, valamint több jótanáccsal is ellátnak, hogy sikeres legyen az állásinterjúd.

3. Hozzád passzoló állást ajánlanak

Egy fejvadász iroda az összes meghirdetett pozíciót alaposan átbeszéli a partnerével. Körbejárják a feladatok és az elvárások mellett azt is, hogy milyen személyiség passzolna a csapatba. Minél jobban megismer Téged a HR-es az interjú során, annál inkább tudja, hogy melyik cég illik hozzád leginkább.

4. Mindig a legjobbat akarják neked

Egy fejvadász nem csak akkor gondolhat rád amikor aktív álláskereső vagy. Érdemes frissen tartani a kapcsolatot, de legalább a nála lévő önéletrajzunkat, hiszen bármikor lehet a tarsolyában egy olyan pozíció, ami az álommunkát jelentheti a számodra.

5. Teljesen ingyenes

Az álláskeresőknek ezekért a szolgáltatásokért a legtöbb munkaerő-közvetítő cégnél nem kell fizetnie. Tehát semmit sem kell fizetnünk azért, hogy nap mint nap, állást keressenek a részünkre.

Életünk nagy részét töltjük a munkahelyünkön, ezért nem mindegy, hogy hol dolgozunk. 
Érdemes regisztrálni a közvetítő cégnél (a Jobcapitalhoz ITT tudsz) még akkor is, ha nem vagyunk éppen aktív álláskeresők. 

Hajrá!