Anyukaként a munkaerő-piacon!

2019-01-22 16:13:41

Kedves Anyuka, aki épp a munkaerő-piac meghódítására készülsz!

Engedd meg, hogy néhány tanáccsal támogassunk Téged az álláskeresés folyamatában!

Első lépésként gondold át, mit tudsz vállalni, milyen munkaidőben, milyen területen tevékenykedve tudod elképzelni magad. Ha úgy érzed, a teljes munkaidős foglalkoztatás még túl nagy falat lenne, gondolkodj négy – vagy hatórás, részmunkaidőben!

Amennyiben úgy érzed, otthonról is tudnál dolgozni, mert minden körülmény adott a minőségi és hatékony munkavégzéshez, érdemes a távmunka lehetőségét is számításba venned. Azt ne felejtsd el, hogy ha otthonról dolgozol, akkor nem fér bele közben leszaladni a boltba vagy kitakarítani a lakást!

Az atipikus foglalkoztatási formákkal kapcsolatban érdemes tájékozódnod, mert egyéni élethelyzetedhez lehet, hogy jobban passzol a projekt-jellegű munkavégzés, vagy a munkakör-megosztás keretében történő foglalkoztatás.

Ha már pontosan tudod, hogy milyen feltételekkel, milyen területen szeretnél elhelyezkedni, a hirdetési felületek áttekintése mellett térképezd fel a lakóhelyeden fellelhető munkáltatókat! Kérj információt olyan ismerősöktől, akik az adott cégnél dolgoznak, tájékozódj a szervezetek online felületein és döntsd el, melyek azok a foglalkoztatók, melyeknél szívesen elhelyezkednél! Küldd el pályázati anyagodat akkor is, ha nem találsz nyitott pozíciót!

Mindezek mellett nagyon fontos, hogy álláskeresésed során bízz önmagadban, képviseld bátran az érdekeidet, emeled ki erősségeidet és azokat a tapasztalatokat, amiket Anyaként szereztél, de a munkavégzés során is hasznosak lesznek számodra!

Nem biztos, hogy egyszerű lesz, de Anyaként ennél nehezebb dolgokat is véghez vittél már!

Sok sikert!


Írta:
Vári Ágnes
Divízióvezető, Munkaerő-kölcsönzés
Jobcapital