Németországi munkák! Pro és kontra

2020-05-19 15:47:45

Folytatjuk a múlt héten megkezdett sorozatunkat, ezúttal a németországi élet és munkavállalás kapcsán nézzük meg az érveket és ellenérveket.

Pro:

-        Nagy ország, sok lehetőség: Több mint 357.000 km², kb. 83 millió lakos – ennél a két adatnál aligha kell több, amivel érzékeltetni tudjuk, hogy Németország nemcsak hatalmas ország, hanem egyben a „lehetőségek földje” is. A pozíciók, lehetőségek száma egy ilyen nagy országon belül természetesen eltérő mértékű, de fontos tudni, hogy akármilyen állást keresel az „európai gazdaság motorjánál”, szinte biztos, hogy jóval többet fogsz belőle találni, mint egy átlagos méretű országban.

-        Jó szervezettség: Ha valamiről a németek híresek, akkor az a rend és a fegyelem – mindezekből pedig a szervezettség is következik. Természetesen hallani ott is, hogy „bezzeg régen”, de nem szabad elfelejteni, hogy ők is csak emberek, mint ahogyan azt sem, hogy már a digitalizáció előtt elkezdték a bürokráciát leépíteni a hivatalokban. És legyünk őszinték: sok országban összetennék a kezüket, ha úgy lehetne telefonon vagy éppen személyesen ügyet intézni, mint pl. Münchenben, Stuttgartban, vagy bármelyik másik német városban teheti az ember!

-        Fizetések: Németországban is vannak ugyan ágazati bérmegállapodások/kollektív szerződések, sok cég nem ez alapján fizet, hanem sokszor magasabb összeget ad – igaz, ez több dolognak is a függvénye, amik közül a legfontosabb, hogy az elvárásaiknak a lehető legteljesebb mértékben meg kell felelni. Nem árt tudni azt sem, hogy Németországban nagyon erősek a cégeken belüli üzemi tanácsok, akik a dolgozók érdekeit hivatottak képviselni. Ha sikerül egy ilyen helyre bekerülnöd, akkor az adhat egyfajta plusz kiszámíthatóságot a jövőre nézve is.

-        Nyelvtudás: Akár az ország mérete, vagy az elmúlt évtizedekben végbement változások miatt, de tény, hogy Németországban (szemben pl. Svájccal és/vagy Ausztriával) sok helyen nem ragaszkodnak annyira a német nyelv ismeretéhez. Azt természetesen nem mondjuk, hogy nulla nyelvtudással azonnal rohanj ki (sőt, éppen ellenkezőleg!), ugyanakkor több pozíciónál már előnyös lehet, ha egy műhelyszintű német mellett van legalább egy stabil alapszintű angolod. Ne feledd azonban, hogyha fel is vesznek, akkor elvárás lesz, hogy idővel mindenképpen javuljon a németed, és jó tudni: nem mindegy, hogy egy bajorral/svábbal/frankkal/szásszal kell kommunikálnod!

-        Nem számít annyira a kor: Egyfajta ottani unikum, hogy abszolút nyitottabbak az idősebb korosztály munkavégzése felé is (ez leginkább az ottani korfa, valamint a gazdaság, ipar munkaerőigénye miatt van). Mi magunk is futottunk már bele nem olyan régen olyan esetbe, hogy a 72 éves hegesztő és a 68 éves lakatos kollégák éppen befejeztek egy projektet Köln környékén, és közelebb akartak jönni Magyarországhoz – „természetesen” nem pihenés céljából. Nyilván nem fog minden idősebb ember dolgozni tudni Németországban, de ha valaki a nyugállományhoz közel valamiért munkát vállalna, akkor jó, ha tisztában van ezzel is.

Kontra:

-        Távolságok: Egy Passau, Rosenheim, München háromszögből történő hazautazás nem tűnik vészesnek. De a nagy országnak megvan az a hátránya is, hogy (szervezés ide, jó közlekedés oda) egy bizonyos távolság után komoly időbe és összegbe kerül az utazás (és nemcsak a lakó- és munkahely között), ami nem mindig teszi lehetővé, hogy pl. az ember minden hétvégén hazamenjen a családjához.

-        Árak, megélhetés: A külfölddel kapcsolatos legendák egyike, hogy „ott szinte minden olcsóbb, mint idehaza” – kár, hogy ez ma már így ebben a formában nem állja meg a helyét (vagy talán igaz sem volt soha). Tény, hogy bizonyos dolgokat kint valóban kevesebbért meglehet venni, ám sok tekintetben egészen más a helyzet. Azt mindannyian tudjuk, hogy a németek is megfizetik a megfelelő munkaerőt, de hogy mennyi marad a pénztárcádban, azt több dolog is befolyásolja, ergo nem árt, ha az ember néha tényleg fogához veri a garast.

-        Lakhatás: Folytatva picit az előző gondolatmenetet, a megélhetéshez hozzátartozik a lakhatás is, ami szintén nem olcsó Németországban. Itt nem is annyira a rezsire gondolunk, sokkal inkább a bérleti díjakra (nem elfeledve a kauciót sem!) és a lakásárakra, és ezeket elnézve talán megértjük, miért bérelnek sokan inkább még a helyben születettek is (a mobilitást egy picit most hagyjuk figyelmen kívül).

-        Adórendszer: Lekerekítve a megélhetést, nagyon nem mindegy, hogy a németeknél ki melyik adósávba tartozik. A kinti adózási rendszert akár pozitívumnak is vehetjük, de fontos, hogy beszéljünk a hátrányairól is. Tegyük fel, hogy Te egy jó CNC szakember vagy, és kinti bejelentéssel szeretnél min. havi nettó 2000 EUR-t kézhez kapni (túlórák és pótlékok nélkül). De mi van, ha nem a 3-as, hanem az 1-es adókategóriába tartozol? Előbbi esetben nincs baj, de utóbbinál a magasabb adóterhek miatt a cégnek ugyanezért a bérért többet kell majd utánad a német államnak fizetnie, és lehet, hogy pont emiatt nem fogják tudni Neked megadni a kért összeget. Azt természetesen nem mondhatjuk, hogy pl. villámgyorsan vonulj anyakönyvvezető elé, és akkor a probléma azonnal megoldódott – de szigorúan ajánlott egy ilyen nézőpontból is végig gondolni a dolgokat!

-        Mentalitás: Németország nem véletlenül tart ott, ahol. Igen, egy szerencsés történelmi fejlődésű ország, de mégis... Normális munkatempóban dolgoznak, de úgy, mint a gépek. Lazítani szinte csak akkor szoktak, amikor Feierabend van. Szabályok mindenek felett. Mindent megterveznek a legapróbb részletekig. Megfigyelnek, gondolkodnak, következtetéseket vonnak le, és ha szükséges, akkor azonnal korrigálják a lépéseiket. Képesek a nulláról szinte bármit felépíteni. Nekünk magyaroknak (és talán mások is így vannak vele) nem mindig egyszerű az ottani körülményeket megszokni, azt meg pláne, hogy (és ezzel szinte az összes idegen ország így van) egy külföldinek mindig többet kell letennie az asztalra. Ha valaki hajlandó beilleszkedni, akkor az illetőt elfogadják – de a #ausländer valahol akkor is megmarad…

 

Lendvay Lajos,
Jobcapital